Stappenplan - Zelf folie plakken

Volg dit stappenplan voor het beste resultaat!
A

Stap 1: schoonmaken

Zorg er voor dat het materiaal waar de folie op komt goed schoon is. Het beste is om een ontvetter te gebruiken om het oppervlak te reinigen.

A

Stap 2: knippen

Meet hoe groot het vlak is wat je wilt beplakken en snij de folie eventueel op maat. Je kunt hiervoor het patroon ook uittekenen aan de achterzijde van het kleeffolie.

A

Stap 3: verwijder rug

Verwijder de eerste 5 centimeter van het schutpapier en vouw dat om.

De plakfolie dien je aan één zijde vast te plakken. Daarna kun je de folie met een schone doek vanuit het midden naar buiten gladstrijken. Intussen kun je het schutpapier steeds iets verder verwijderen. Bij het plakken van meerdere banen naast elkaar moeten deze elkaar 5 of 10 mm overlappen. Het teveel dien je pas na het plakken exact af te snijden. Verkeerd geplakt? Geen probleem: het folie laat zich tijdens de verwerking gemakkelijk corrigeren. De plakfolie heeft pas na enkele uren zijn volle kleefkracht. De folie kan voorzichtig losgetrokken en opnieuw geplakt worden.

A

Stap 4: aandrukken

Druk vanuit het midden het product aan naar buiten. Mochten er toch luchtbellen ontstaan dan kunt u deze voorzichtig doorprikken met een naald.

Heb je een eigen ontwerp?

Geen probleem! Laat ons weten wat je wens is en stuur eventueel een ontwerp mee. Dan gaan wij kijken wat we voor jou kunnen betekenen.